BATMAN / HASANKEYF - HASANKEYF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Mrt

Okulumuz Öğrencilerinin başarı seviyesini artırmak ve girecekleri sınavlarını kazanmalarını sağlamak amacıyla Kazandıran çalışma Programını başlattık. Sınıf Öğretmenlerimizce Sınavı kazabnabilecek başta 8. sınıf öğrencileri olmak üzere 5-6- ve 7.sınıf düzeyinde öğrenciler belirlendi. Bu öğrenciler için dersleri aksatmayacak şekilde etüt programları oluşturuldu. Velilerle irtibata geçilerek yapılacak çalışmalar konusunda maddi manevi destekleri istendi. Öğrencilerin çalışmaları öğretmen ve veli gözetiminde kontrol edilmeye çalışıldı.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığının 2019-2023 Stratejik planı öğretmenelerimiz tarafından incelenmiş ve Stratejik Plan ile ilgili bir değerlendirme yapılarak, Bakanlığın planı dığrultusunda okulumuzun yapacakları çalışmalar konusunda görüş alış verişinde bulunulmuştur.

Mrt

Okulumuz öğrencileri şiir dinletisi ve tiyatro gösterisi yaptılar. Her sınıf düzeyinden en güzel şiir okuyan öğrenciler öğretmenlerce seçildi. Bu öğrenciler şiirlerini öğrencilere sundular. Ayrıca Türkçe ve Bilişim öğretmenlerimizce hazırlanan Tiyatro oyunu sergilendi.

Mrt

Okulumuz Kur´an-ı Kerim Öğretmenimiz tarafından öğrencilerimiz arasında Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma yarışması yapıldı. Ayrıca Ezan ve Sala okuma Çalışmalarghı yapıldı. Müzik Öğretmenimizce de ilahi grubu oluşturularak öğrencilerimize İlahi dinletisi yapıldı

Mrt

Okulumuz öğretmenleri ile bir araya gelerek öğrencilerimizin başarı, disiplin durumları görüşülerek yapılacak çalışmalar görüşüldü. ayrıca devamsızlığı fazla olan öğrenciler tespit edilerek veli ziyareti gerçekleştirildi. aOkulumuz rehber öğretmeni de Okula uyum ve aidiyet testi öğrencilere yaparak öğretmenlerle durum hakkında bilgi verdi.

Mrt

Kütüphane haftası çerçevesinde öğrencilerimizle birlikte kütüphane ziyareti gerçekleştirdik. Öğrencilere kütüphane kültürü hakkında bilgi verilerek okuma faaliyetlerine teşvik edildi.

Mrt

Öğrencilerimizin kitaba ulaşmalarını kolaylaştırmak, Okulumuz öğrencileri arasında Kitap Okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla ´OKU´ emrinden esinlenerek OKU KİTAPLIĞI tasarladık.

Mrt

Öğrencilerimizi daha yakından tanımak, okuldaki ve evdeki genel durumlarını beraber payşmak; böylelikle evde ve okulda yapılabilecek çalışmaları planlayabilmek amacıyla velilerimizi ziyaret ettik.

Mrt

Sosyal ve Kültürel etkinlikler kapsamında okulumuz öğretmenleri ile beraber yeni yapılmakta olan Hasankeyf Müzesini ziyaret etttik. Ayrıca Yeni yerlerine taşınan ve yapımları devam eden tarihi eserleri ( İmam Abdullah Türbesi, Osmanlı Hamamı, Kızlar Cami, Er-Rızk camii, minareleri, Kale kapısı) yeni yerlerinde görme fırsatımız oldu.