BATMAN / HASANKEYF - HASANKEYF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

May

Okulumuz KTS işlemleri 2018 EKİM-KASIM-ARALIK aylarında Hasankeyf İmam Hatip Ortaokulu olarak yapılmış, 2019 MART-NİSAN-MAYIS aylarında Hasankeyf Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak yapılmıştır.

May

Okulumuz öğrencilerine bağımsızlığımızın sembolu olan İstiklal Marşının anlamını kavratmak amacıyla Mayıs ayı içerisinde Türkçe Öğretmenlerimizce çalışma yapılmış ve İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezberleyen öğrenciler arasında İstiklal Marşını Ezberleme ve Güzel Okuma Yarışması yapılmıştır.

May

'Toplumsal duyarlılık bilinci oluşturmak amacıyla toplum hizmetleri kapsamında okulumuz öğrencileri çevre temizliğine katkı sağlamak için çevredeki çöpleri topladılar.

May

Okulumuz öğrencileri Din Kültürü öğretmeni eşliğinde mesleki uygulamalar kapsamında camide Müezzinlik uygulamsını yaptılar.

May

Okulumuzun bahçesini ağaçlandırmak amacıyla daha önce 130 fıstık çamı, 120 de meyve ağacı dikmiştik. Okulumuzun otopark alanına Mayıs ayı öğrencilerimizle beraber Dut fidanı dikimi yaptık.

May

Okul yıl sonu olması hesabı ile öğrencilerimizin motivasyon çalışmaları artırmak, milli ve evrensel değerlerimizi sevdirmek amacıyla Kore Savaşında bir askerimizin küçük bir koreli çocuk ile duygusal hikayesi anlatılan AYLA FİLMİ izlettirildi.

May

Okulumuz Öğrencilerinin akademik düzeylerini belirlemek amacıyla tüm sınıf düzeylerinde deneme sınavı yapıldı.

Nis

Öğrencilerimizin başarı seviyelerinin arttırılması için öğretmenlerimizle bellirli periyotlarla toplantılar yaparız. Ayrıca öğrencilerimizle de bir araya gelerek öğretmenlerle beraber aldığımız kararları onlara iletir ve başarı için önerilerini onlardan da alırız.

Nis

Öğrencilerimizin rahat ve temiz bir ortamda namaz kılmaları için kız ve erkek öğrencilerimiz için iki ayrı mescid düzenlendi.

Nis

Okulumuzda 7. sınıf öğrencilerine yönelik voleybol turnuvası yapıldı. Karşılaşmaların hakemliğini Beden Eğitimi öğretmenimiz Özgül ÖZGÜNEŞ gerçekleştirdi. İlk karşılaşma da 7-A sınıfı, 7-B sınıfını 2-1´lik sonuçla yendi. Karşılaşma sonrası taraflar karşılıklı tebrikleştiler.

Nis

Okulumuz öğretmenleri ile Nisan ayı aylık değerlendirme toplantısı yapıldI. Lgs ve Pybs başarısı için yapılacak çalışmalar, yapılacak sportif çalışmalar, kitap okuma çalışmaları değerlendirildi.

Nis

Öğrencilerimizin Ezan okumaya ve namaz kıldırmaya alışmaları için Hasankeyf Merkez camisine getirildi. Öğrencilere ezan okutturuldu.Öğrencilere nasıl namaz kıldırılacağı ile ilgili bilgi verildikten sonra bir öğrenci Namaz vaktini cemaatle kıldırdı.

Nis

Bilişim Öğretmenimiz tarafından okulumuz öğretmenelerine Web 2.0 araçları ve eğitimde kullanımları ile ilgili bilgi verildi. Öğretmeneler kullandıkları araçlarla ilgili diğer öğretmenlere bilgi verdi. yapılacak çalışmalarla ilgili örnekler paylaşıldı.

Nis

Hasankeyf İlçemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı coşkuyla kutlandı. Hasankeyf Kaymakamlığınca organize delien Çocuk Şenliğinde Hasankeyf İlçe Merkezinde okuyan öğrenciler ile köy okullarından gelen öğrenciler 23 Nisan Çocuk Bayramını coşkuyla kutlayıp doyasıya eğlendiler.

Hasankeyf Müzesi Amfi Tiyatrosunda düzenlenen  çeşitli etkinliklere merkez ve köy ilkokulu ve ortaokul öğrencileri oyun parklarında ( tırmanma duvarı, survivor parkuru, top havuzu, kaydırak, engel parkuru, zıp zıp, bumerang, halka atmaca, şut becerisi vb) palyaçolar ve disney kahramanları karakterleriyle oynadılar. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ikram stantlarında patlamış mısır, pamuk şekeri, Osmanlı macunu şekeri dağıtıldı. Ayrıca sihirbazlık gösterileri vantrolog kukla gösterisi show ve yarışmalarla çocuklarımız 23 Nisanı doyasıya kutladılar.

Mrt

Öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklemek amacıyla DYK Kursları açılır, kursa devam etmeleri sağlanır. Belli periyotlarla deneme sınavları yapılır, deneme sınavlarının analizleri öğretmenlerle yapılır ve eksik olan konularda gerekli tekrarlar sağlanır.